Dimensiuni: anvergura 38-57 mm.
Unde și când se poate vedea în parc: specia poate fi întâlnită în orice tip de habitat terestru, cu excepția zonelor cu păduri dese și compacte, preferând zonele cultivate extensiv, pârloagele și zonele ruderale, acolo unde se află prin preajmă plante din familia Cruciferae. Urcă până la peste 2.500 de metri altitudine. În Parcul Național Cozia se poate observa peste tot, cu excepția zonelor cu păduri dese și compacte. Adulții pot fi observați din aprilie până în octombrie (există, de regulă, patru generații pe an).
Hrană: larvele se hrănesc în special cu frunzele plantelor din familia Cruciferae. Adulții consumă nectarul florilor și pot fi observați adesea extrăgând minerale de pe solul umed.
Descriere: culoarea de fond are o nuanță de la albicios până la gălbui. Pe partea dorsală a aripilor anterioare prezintă o zonă apicală relativ mică, închisă la culoare. Mai apare, de regulă pe fața dorsală a aripii anterioare, o pată mică închisă la mascul și două pete închise la femelă.
Specii asemănătoare: se poate confunda cu alte specii din genul Pieris, de care se deosebește prin talie, prin forma și mărimea petei apicale închise la culoare și prin celelalte pete închise de pe aripile anterioare.